Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Spørsmål vi ofte blir stilt om Myospots

Hva er Myospots laget av?

Sugetablettene Myospots er laget av en blanding av algeagar, cellulosegummi og xanthangummi. I tillegg inneholder de små konsentrasjoner av det naturlige søtstoffet stevia, naturlige fruktsmaker, naturlige farger og konserveringsmiddelet kaliumsorbat (E-202) som først og fremst forhindrer mugg, gjær og bakterievekst.

Inneholder Myospots sukker?

Nei, Myospots er sukkerfrie. Søtstoffet som brukes er stevia som er en meget trygg og kalorifattig erstatning for vanlig sukker.

Jeg har flere typer allergier. Kan jeg bruke Myospots?

Myospots inneholder ikke gluten eller andre allergifremkallende proteiner, soya eller meieriprodukter. De er altså anvendbare for cøliakere og de som er allergiske mot soya, meieriprodukter og nøtteprodukter.

Er Myospots noe veganere kan bruke også?

Myospots inneholder ingen animalske produkter. De er derfor anvendbare for veganere samtidig som de er Halal og Kosher.

Hvor lang tid tar det før en Myospot blir borte etter at den er plassert i munnen?

Når du slikker og gnir på sugetabletten burde den vare i omtrent 50 minutter før den har forsvunnet helt. Hvis du ikke aktivt gnir på tabletten, kan det gjerne ta mer enn en time før den blir borte. Derfor kan Myospots også brukes som et diagnoseverktøy. Hvordan er tungen din er plassert nå? Hva slags utvikling og forbedring i tungestilling og styrke har du hatt etter hvert som du bruker Myospots?

Kan jeg spise og drikke samtidig som jeg har sugetabletten plassert?

Etter omtrent 10 minutter at sugetabletten er plassert, vil den sitte så å si helt fast til den blir slikket bort. Da er det helt greit å drikke, men spising kan gjøre at den faller av hvis du ikke spiser forsiktig.

Kan jeg sove med sugetabletten plassert?

Nei! Myospots må være helt oppløst før du sovner. For å unngå kvelningsfare: IKKE LEGG DEG TIL Å SOVE med Myospots plassert i munnen.

Kan barn, småbarn og spedbarn bruke Myospots?

Ja, barn kan bruke Myospots, men vi anbefaler at en voksen følger godt med dersom barnet er under 6 år.

Dersom barnet er under 2 år anberfaler vi at du snakker med legen din før du evt. benytter deg av Myospots. Det er helt individuelt hva som fungerer for så små barn; be derfor om råd og hjelp fra lege for bruk av Myospots for små barn.

Vi anbefaler ikke at barn under 1 år bruker Myospots.

En voksen må plassere Myospots i ganen på barn og sørge for at den sitter godt. Dette krever at den voksne følger meget godt med de første 2-3 minuttene siden sugetabletten trenger litt tid på å klistre seg fast. For å få den til å sitte må den holdes på plass i mellom 10 og 20 sekunder, til barnet selv holder sugetabletten oppe med tungen.

Hvor mange sugetabletter skal jeg bruke per dag, og over hvor lang tid?

Vanligvis anbefaler vi 3 sugetabletter per dag. Det sagt, det er alltid viktig at du snakker med legen din eller OMF-terapeuten din for råd om bruk som passer for deg, spesielt rundt hvor mange sugetabletter du burde bruke per dag og over hvor lang periode (uker/måneder). Sammen kan dere selv finne ut hva som er best for deg for å få et så godt resultat som mulig.

Jeg kan se en farge på tungespissen når jeg bruker sugetabletten. Er det normalt?

Ja det er helt normal og også ment at skal skje. Fargen som setter seg på tungespissen hjelper deg (og legen din) og se at tungen faktisk hviler mot sugetabletten. Dersom du ikke liker at tungen blir litt blå eller rød, prøv Myospots med banansmak som er mer nøytral i fargen.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får sugetabletten til å klistre seg fast i ganen?

Myospots er naturlig hydrofile (vannelskende) og tar fort til seg fuktigheten fra spyttet i munnen. Så fort de blir fuktige og plassers med et lett trykk og gjerne helt stille på riktig sted i ganen, vil de etter 10-20 sekunder sitte godt fast. Etter at den har satt seg, vil den sitte hardere og hardere fast etter hvert som de første minuttene går.

Det er flere grunner til at Myospots ikke setter seg ordentlig fast:

  • At du ikke er ren på hendene når den plasseres
  • At du ikke holder hånden/fingeren helt stille når du plasserer den
  • At du ikke holder den på plass med tungen i ca. 20 sekunder etter at den har klistret seg fast i ganen. Hvis du bevisst prøver å fjerne sugetabletten med tungen, vil den løsne.

Kan jeg få vondt av å bruke Myospots?

I noen tilfeller, kanskje spesielt hos voksne, kan slik ny og uvant tungetrening gjøre tungen støl. Dette kan gjøre at du får vondt i tungen og kanskje også andre steder i munnen. Hvis dette er tilfelle er vår anbefaling at du ikke bruker flere enn 1 Myospot per dag. Etter hvert som tungen blir sterkere, skal smerten og stølheten etter hvert blir borte.

Hvem står bak Myospots?

Myospots er utviklet i Australia og produseres i Sveits. Les mer om Myospots på det Australske hovednettstedet vårt. Myospots ditribueres i Norge av Kjellson AS, bestående av ekteparet Lars-Erik Kjellson Hovde og Sofia Kjellson fra Oslo, Norge.